Om webbplatsen

Malarhamnar.se är byggd för att vara användbar för så många som möjligt. Webbplatsen är responsiv och anpassad för att fungera på såväl datorskärmar som surfplattor och mobiltelefoner.

Säkerhet

För att skydda din information använder webbplatsen https. Det innebär att trafiken mellan webbservern och din webbläsare är krypterad. Av säkerhetsskäl  är SSL 3 och äldre versioner avstängda eftersom de inte längre anses säkra.

Hitta på malarhamnar.se

Vi vill att du som besökare ska få svar och snabbt hitta det du söker. Här beskriver vi kort hur du når den information som intresserar dig.

Sökfunktion

Om du vet vad du letar efter kan vår sökfunktion vara ett bra alternativ. Den hittar du via förstoringsglaset längst upp i högra hörnet på alla sidor. I mobil och läsplattor finns sökrutan alltid tillgänglig högst upp via förstoringsglaset. Skriv in ett eller flera ord i sökfältet och tryck sedan på ”Sök”.

Spårmärkning (brödsmulor)

Vi använder oss av spårmärkning för att göra det enklare för dig att navigera på malarhamnar.se  Spårmärkningen visas längst upp på varje sida, ovanför sidrubriken. De mörkgråa länkarna går att klicka på om du vill backa bakåt.

Kontakta Mälarhamnar

På malarhamnar.se  hittar du kontaktuppgifter via ingången ’Kontakta oss’. Under kontaktsidan finns olika telefonnummer presenterade beroende på vem du vill komma i kontakt med. Här finner du också adressuppgifter.

Foton på webbplatsen

Bilderna på webbplatsen får endast användas av  Mälarhamnar AB om inget annat står angivet.

Kakor

Vår webbplats använder sig av kakor (cookies) för att leverera viktiga funktioner och förbättra användarupplevelsen.

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och innehåller information. Det finns två typer av kakor:

  • Varaktiga kakor
    En fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Den används till exempel för att anpassa webbplatsen till besökarens önskemål och intressen. De försvinner tidigare om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren.
  • Sessionskakor
    Lagras temporärt i besökarens dators minne tills besökaren stänger sin webbläsare.

Hur vi hanterar kakor

Tillgänglighet  för malarhamnar.se

Mälarhamnar AB står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Här beskriver vi hur  malarhamnar.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Vi strävar efter att malarhamnar.se ska kunna uppfattas, hanteras och förstås av alla användare, oavsett  eventuella funktionsnedsättningar och oberoende av vilka hjälpmedel som används. Vi ska minst uppnå grundläggande tillgänglighet genom att följa WCAG 2.1 på nivå AA. Detta gör vi genom att bland annat utforma webbplatsen med responsiv design, tillräckligt höga kontrastvärden, erbjuda olika typer av navigation samt underlätta för digitala hjälpmedel såsom skärmläsare.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Se avsnittet nedan om ’innehåll som inte är tillgängligt’ för mer information.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från malarhamnar.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du meddela oss

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service på grund av de brister som beskrivs nedan.

Innehåll som inte är tillgängligt

Vi är medvetna om att alla pdf-dokument inte är tillgängliga.

Vår ambition är att ha åtgärdat alla kända tillgänglighetsproblem senast den 31 december 2023.

Hur vi testat webbplatsen

Vi har gjort en självskattning (intern testning) av malarhamnar.se

Senaste bedömningen gjordes 22 maj 2023.
Webbplatsen publicerades 19 november 2019.
Redogörelsen uppdaterades 22 maj 2023.